tirsdag 25. mars 2008

Kopptuer


Leste på Hobbyboden at det var flere der som hadde strikket kopptuer. Tenkte derfor at det skulle jeg også prøve.

Jeg valgte et enkelt mønster. Ser at enkelte kjøper seg ganske avanserte mønstre, som for eksempel mønster på en nisse eller et dyr eller et tema fra Harry Potter... Det kan være jeg finner på noe slikt senere.

Denne gangen valgte jeg å strikke 2 rett og 2 vrang i en litt større utgave av perlestrikk:-) Det fine med kopptuer er at de er ganske så kjappe å strikke. Jeg har strikket mine i forskjellige typer bomullsgarn. Syns å huske at den røde var i Mor Aase garn. De andre husker jeg ikke akkurat nå.

Den gule kopptua fikk søsteren min i påskegave.

Ellers så har jeg nå begynt å strikke på en jakke i Gjestal Føn. Mangler begge armene og litt av venstre forstykke. Og montering da selvfølgelig...:-(

Ble ikke så mye strikking på meg i påska som jeg hadde håpet på...

Heklede påskeegg


Bedre sent enn aldri:-)

Heklet disse påskeeggene rett før påske etter en oppskrift fra Garnstudio.

Bildet ble ikke tatt før vi var på hytta og nøt en uke med påskefri. Og ettersom vi ikke har den luksus å ha internett på hytta, så blir bildene lagt ut først i dag:-)

onsdag 12. mars 2008

Svanedals garn pluss litt annet




Jeg skjønner at andre kanskje ikke har så stor interesse av å se et bilde av garn som jeg har kjøpt eller fått, men denne gangen så må jeg bare vise det fram:-)

Alt dette garnet har jeg fått fra mine svigerforeldre. Det kommer originalt fra mammaen til svigerfaren min. Da hun døde tok svigerforeldrene mine vare på dette.

Mesteparten av garnet er av merket Svanedals garn. Jeg har aldri hørt om dette merket, så det produseres nok ikke lengre. Og som dere kan se så var utsalgsprisen 2 kroner og 15 øre den gangen det ble kjøpt. Så det er nok en god del år siden dette ble kjøpt.

Svigerfaren min fortalte at mora strikket sokker og ullbukser av garnet. Han fortalte også at det klødde som bare det når han brukte sokkene og buksene:-)

Jeg har foreløpig ikke noen ide om hva jeg skal strikke av dette, men jeg finner nok på noe:-)

Kan nok være det blir noen sokker... Men sikkert en god del annet også.

Robin's egg blue hat - Mars lue nr. 2


Her er da min Mars lue nr. 2.


Har strikket den i hvit Topp t'tå (tror det er det det heter...) Leste at det var flere på Hobbyboden som hadde brukt det garnet. Det passet meg også fint ettersom jeg hadde noen rester etter en genser jeg strikket til søsteren min.

Jeg likte veldig fasongen på denne luen, selv om jeg gjerne skulle ønske at den passet litt bedre til meg... Tror den passer bedre til personer med litt lengde på håret. I hvertfall langt nok til at det vises på nedsiden av luen.

Jeg pyntet luen med en turkis knapp som jeg kjøpte på salg hos Panduro.

tirsdag 11. mars 2008

Hand made Hat - Mars lue nr. 1



Jeg har ikke vært så veldig aktiv på blogg fronten i det siste, men jeg har fått strikket en del.

Jeg er nå ferdig med Mars lue nr. 1 i Lue alongen på Hobbyboden.

Denne gangen skulle vi strikke to luer. Lue nr. 1 heter Hand Made hat.

Jeg strikket luen i et "nytt" garn fra Dale of Norway. Lerke het dette garnet. Det fine med det er at det består av 52% Merino ull og 48% bomull. Det er noe som passer mannen min bedre. Han får kløe av vanlig ull.

Jeg valgte å strikke lua litt mindre (kortere) enn oppskriften, siden mannen min ikke er så fortjust i luer som henger. De er litt for ungdommelige:-)

Må innrømme at jeg vet ikke helt om jeg ble så veldig fornøyd med lua. Fellinga ble litt rar når jeg valgte å kutte lengden på lua. Den endte da opp i en spiss på toppen. Men den blir sikkert brukt allikevel:-)

Lue nr. 2 er også ferdig strikket, men trådene er ikke festet enda. Bilde av den kommer i morgen.

mandag 10. mars 2008

Jord farget fletteveske




Ja, jeg vet at jeg skrøt av at jeg skulle bli ferdig med denne vesken for over en uke siden. Men nå tar jo ting ofte litt lenger tid enn jeg tror:-)
Som enkelte sikkert ser så er dette den samme type veske som vi laget i Garnmysteriet 2.
En av mine kollegaer likte denne så godt at hun også gjerne ville ha en.
Jeg ble vedlig fornøyd med denne veska. Syns nesten den ble finere enn min egen:-)
Det aller beste var at kollegaen min også likte veska så da er denne dagen reddet:-)