torsdag 10. april 2008

Endelig!:-)


Endelig har jeg noe å vise fram i bloggen min:-)

Denne jakken har jeg jobbet på siden påske. Det vil si jeg har laget noe annet i mellomtiden også. Jeg syns egentlig at det er litt kjedelig å kun strikke glatt strikk. Jeg liker litt mønstre. Derfor kan det ta evigheter for meg å strikke et enkelt sitteunderlag:-)

Men jakken ble da til slutt ferdig.

Den er strikket etter en oppskrift fra Allers. Garnet som er brukt er Gjestal Føn. Det viste seg at det ikke var så veldig enkelt å få tak i dette garnet. Det ble kun solgt på en butikk i Oslo. Jeg er sjelden i Oslo, så da var det bra at garnet også ble solgt på Garnhuset i Trondheim. Er oftere der oppe.

Garnet er en blanding av bomull og bambus og er veldig godt å kjenne på. Men det irriterte meg litt at det i et nøste kunne være opptil 5 knuter som var tråder som var skjøtet. Det fliset seg også veldig lett opp i flere enkeltstående tynne tråder. Man måtte passe på at strikkepinnen fikk med seg alle trådene. Eller så ble det ikke fint.

Jakken ble egentlig strikket som bursdagsgave til svigermor. Hun hadde kommentert at hun syns den var fin. Men gubben og jeg hadde ikke tålmodighet til å vente til september, så hun fikk jakken overlevert i går. 5 månder på forskudd:-)

Var litt spent på om jakken passet. Til meg passet den ikke. Armene var alt for lange (som dere ser på bildet). Men den satt som støpt på svigermor. Så der var jeg heldig:-)

Nå har jeg tenkt å begynne på april luen på Lue alongen på Hobbyboden.

1 kommentar:

Strikkelaura sa...

Så heldig svigermor er! Kjempe flott jakke =)
Den blir nok deilig å ha på kalde kvelder i sommer!